L'acte de Pedro Sánchez per lluir els indults tampoc ha agradat a una part molt important de l'unionisme. El que tradicionalment ja s'anomena com "la dreta i l'extrema dreta espanyola", és a dir, el PP, Ciutadans i Vox, s'oposen frontalment a la mesura de gràcia i no paren d'impulsar accions per mostrar el seu rebuig. A Catalunya qui ha comandat avui aquesta protesta ha estat la diputada de Ciutadans al Parlament Anna Grau, que s'ha enfrontat als manifestants independentistes i ha acabat sent identificada pels Mossos. 

Ho ha explicat la mateixa Grau en un fil de Twitter, on ha penjat vídeos gravats per ella mateixa en els quals es veu com és increpada per alguns dels manifestants independentistes que es trobaven davant del Liceu.

Anna Grau, als Mossos: "Doncs denunciï'm"

Ha estat aleshores quan un agent dels Mossos del cordó que separava ambdues manifestacions —a la unionista només hi havia unes poques persones— li ha demanat que es tirés endarrere "si és tan amable". "No, no soc tan amable", li ha respost Grau. "Si no és tan amable, potser l'haig de denunciar", ha amenaçat l'agent. "Doncs denunciï'm, soc diputada al Parlament de Catalunya. Estic fent la meva feina", ha etzibat amb total confiança la diputada taronja.

 

"No passa res, jo li dic que ha de mantenir una distància de seguretat, si no ho fa, l'hauré de denunciar", ha intentat explicar-li el mosso. "Doncs denunciï'm", ha insistit Grau. Dit i fet, almenys pel que fa a la identificació. "Deixi'm el seu DNI", ha sentenciat l'agent. 

Tanmateix, Grau ha afegit després que ha acabat reconciliant-se amb els mossos, tot i que d'això no n'ha penjat cap vídeo. "Al final amb els mossos ens hem donat la mà i hem constatat que en aquest caldo de cultiu democràtic és molt difícil per a ells fer la seva feina... i per a nosaltres la nostra. Però per això estem, no? Visca Catalunya lliure... del procés", ha conclòs Grau.

Crispació

Així doncs, aquesta concòrdia a la qual apel·la constantment Sánchez sembla no convèncer ni independentistes ni molts unionistes. La protesta sobiranista fins i tot ha aconseguit colar-se a l'acte de la mà d'un militant d'Arran que ha obligat a interrompre el discurs del president espanyol.

 

Imatge principal: la diputada de Ciutadans Anna Grau, a la protesta contra Sánchez / Foto: @annagrauarias