El diputat d'EH Bildu Jon Inarritu ha viatjat fins a la República d'Artsakh per denunciar 'in situ' els atacs que estan perpetrant l'Azerbaidjan i Turquia en aquest territori que des de fa dècades es disputen amb Armènia.

A través dels seu compte de Twitter, Inarritu ha gravat dos vídeos des de la capital de la república, Stepanakert, per mostrar les destrosses que l'aviació de l'exèrcit azerbaidjanès (amb l'ajuda del règim d'Erdogan) estan causant a la ciutat.

Concretament, el diputat basc ha gravat l'hospital de maternitat de la capital, el qual està completament en ruïnes. "Un míssil va impactar a l'hospital aquesta setmana. Ells van contra les infraestructures civils i contra els civils", ha denunciat.

"La comunitat internacional ha d'actuar ràpidament per evitar que L'Azerbaidjan cometi un nou genocidi", ha reclamat, en referència al genocidi d'armenis perpetrat per Turquia entre els anys 1915 i 1923 que va acabar amb un milió i mig de morts i un milió més de deportats.

En un altre vídeo, Inarritu ha recordat que tant L'Azerbaidjan com Turquia van iniciar "aquesta ofensiva sense sentit" el passat 27 de setembre, "en plena pandèmia mundial i fent tot el contrari del que havia demanat el secretari general de les Nacions Unides d'aturar tots els conflictes". 

"És important dir que s'ha de prevenir una catàstrofe més gran. S'ha d'evitar que se segueixin vulnerant drets humans. I que L'Azerbaidjan i Turquia continuïn violant la legislació internacional amb l'ús d'armament prohibit com són les bombes de dispersió i les bombes de fòsfor blanc. S'estan cometent crims de guerra, aquí a Artsakh. I, lamentablement, la comunitat internacional està mirant cap un altre costat", ha conclòs.