El periodista Iñaki Gabilondo ha assegurat en el seu blog que el president Quim Torra "ha marcat un gol per l'escaire" al govern espanyol amb la figura del relator, perquè és un figura bilateral entre Espanya i Catalunya.

"En acceptar aquesta figura del relator, Sánchez consagra de facto la bilateralitat Espanya-Catalunya. Em sembla un gol de Torra per l'escaire", ha insistit.

Segons Gabilondo, la idea del mitjancer "és una relliscada de Pedro Sánchez que es mostra com un boxejador sonat agafat a les cordes per no caure". "És possible una demostració més gran de desconfiança de buscar algú que inspiri confiança només per convocar i prendre nota del que es digui? Perquè es limitarà a fer això, segons ha assegurat la vicepresidenta Carmen Calvo. I qui seria aquest relator?. Un notari amb experiència per donar fe?, un amanuense per passar a net i amb bona lletra tot el que s'hi digui? M'imagino que per a Quim Torra la persona ideal seria el representant d'una organització internacional per obrir converses a Ginebra", ha afegit.

"No seria més net i més convenient, com deia ahir José Antonio Zarzalejos, resistir uns mesos sense pressupostos, convocar eleccions després d'haver demostrat els propòsits socials sense haver d'agafar-se com un freturós a les faldilles de l'independentisme?", ha engaltat.