El jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona ha citat a declarar com a investigats quatre policies nacionals més per les càrregues de l'1-O a Barcelona, segons ha confirmat el regidor de Drets de Ciutadania i Participació de la ciutat, Marc Serra.

Segons un escrit de l'Ajuntament, en diverses gravacions del referèndum a Barcelona "es pot veure els agents empenten els votants per darrere amb certa agressivitat i sense cap mena de justificació". En concret, aquests agents van intervenir a l'Escola Víctor Català de Nou Barris.

L'Ajuntament de Barcelona, que actua com a acusació popular, considera que "no era necessari retorçar colls, fer trepitjades estant la persona a terra, donar cops a la cara o usar les defenses policials contra les extremitats superiors", i més quan els votants mostraven una actitud "pacífica". 

En el seu escrit, l'Ajuntament argumenta que en un vídeo es pot observar "de manera clara i contundent" que les persones que estan a dintre de l'Escola Víctor Català estan en una actitud "escrupolosament pacífica i tranquil·la". "En cap moment es pot observar cap tipus de resistència activa, agressivitat o violència, sinó tot el contrari", afegeix.

Amb aquests ja són 55 els policies nacionals investigats, entre tots els instructors caps que van dirigir el dispositiu a les escoles de Barcelona.