El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón, que instrueix el cas Lezo, ha imputat aquest dimecres els membres del consell d'administració del Canal d'Isabel II que van aprovar la compra presumptament irregular de la seva filial Inassa el 2001, entre els quals es troben Pedro Calvo i Juan Bravo -actualment president d'Adif-, col·laboradors propers de l'expresident madrileny Alberto Ruiz-Gallardón.

Segons han informat fonts jurídiques, el magistrat ha atès així la petició de la Fiscalia Anticorrupció, que a més de Calvo i Bravo va sol·licitar també la imputació de més d'una vintena de persones.

Entre elles hi ha també el que va ser director gerent de l'empresa pública d'aigües i actual president de la Cambra de Comptes de la Comunitat de Madrid, Arturo Canalda, Pablo López de las Heras i José Antonio de Cachavera per la presumpta participació en l'execució del procés d'adquisició de la filial colombiana, que hauria suposat un desfalc de 70 milions de dòlars per al Canal.

A més, el magistrat ha imputat Ignacio López-Galiacho, Juan María del Álamo, Fernando Autrán, Francisco Díaz-Latorre, Adriano García-Loygorri, José Manuel Herrero, José Antonio Llanos, Roberto Molero, Andrés Muñoz Hernández, Agapito Ramos, Miguel Ángel Saldaña i Roberto Sanz Pinacho, entre altres.

A l'escrit que va adreçar al jutge instructor, Anticorrupció diu que és evident "l'existència d'un cúmul d'irregularitats comeses durant tot el procés d'adquisició per l'ens públic d'aquesta societat colombiana".