Dues manifestacions han coincidit aquest dilluns a la nit a la plaça Francesc Macià de Barcelona, una d'unionista i una contraconvocatòria d'antifeixistes. Els dos grups s'han escridassat a l'avinguda Josep Tarradellas, tot i que no han arribat a estar en contacte en cap moment per la forta presència policial.

Els Mossos han fet diversos cordons policials per evitar l'enfrontament davant la forta tensió que hi havia entre els dos grups, formats per un centenar de persones cada un. 

unionistes manifestacio francesc macia - sergi alcazar

unionistes manifestacio francesc macia - sergi alcazar

Durant la convocatòria s'han sentit càntics com "Nazis, no. Nazis, no", d'una banda, i "Sí, sí, sí, Tabàrnia ja és aquí!", de l'altra. Els antifeixistes duien una pancarta a la capçalera i la bandera LGBTI, mentre que els espanyolistes lluïen barretines i passamuntanyes que els tapaven la cara.

També s'han pogut sentir crits, de la banda unionista, com "en peu si ets espanyol", "volem votar, Tabàrnia ja" o "ni un llaç més, ni un pas enrere". De l'altra banda, el centenar de persones que s'han concentrat han corejats càntics bàsicament antifeixistes però també algun d'independentista.

barretina passamuntanyes unionista francesc macia - sergi alcazar

unionistes manifestacio francesc macia - sergi alcazar

La manifestació havia estat convocada per diversos grups autoanomentas "brigades de neteja" que s'organitzen per treure llaços grocs. Entre ells hi havia els Segadors del Maresme, la Brigada 155 o el Groc&lloc (Groc enlloc), que havien anomenat l'acció d'aquest dilluns operació Troya.

Els grups unionistes havien organitzat la trobada a Francesc Macià i la seva intenció era recórrer els carrers de Barcelona arrencant tots els llaços grocs. Finalment, però, només s'han concentrat a l'avinguda Tarradellas i han desconvocat la manifestació menys d'una hora després del seu inici davant la presència d'antifeixistes i, segons el portaveu d'un dels grups, davant la possibilitat d'enfrontaments i per demostrar que "que són pacífics i que només volen netejar”.

unionistes manifestacio francesc macia - sergi alcazar

La concentració de tots dos grups ha acabat cap a les 11 de la nit i els diversos manifestants s'han anat dispersant davant l'atenta mirada dels Mossos que miraven d'evitar nous enfrontaments. 

Aquesta ha estat la segona concentració del dia, després que aquesta tarda ja hi hagi hagut enfrontament entre unionistes i independentistes per l'arrencada de llaços grocs.