El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha revelat que va acordar amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb qui es va reunir dissabte passat, que es donarien una setmana més per intentar tancar un acord de pressupostos. Illa es va reunir amb Aragonès per mirar de desencallar les converses que havien quedat bloquejades, d'una banda per l'exigència dels socialistes d'abordar qüestions com l'ampliació de l'aeroport, el Hard Rock i la B-40, i de l'altra per la negativa del Govern a incloure aquests temes a les converses amb l'argument que es tracta de qüestions extrapressupostàries.

El primer secretari del PSC, que ha fet aquestes declaracions a Osca on ha participat a la presentació del seu llibre sobre el que va representar gestionar el ministeri de Sanitat en plena pandèmia de la Covid, ha evitat avançar més informació sobre les negociacions amb l'argument que l'acord amb Aragonès era mantenir els treballs en discreció. 

Parlen per parlar

De fet, el líder socialista ha aprofitat per replicar a les filtracions que han aparegut els darrers dies en el sentit que les converses han avançat i que les dificultats es concentren en l'anomenat Quart Cinturó, com es coneix popularment la B-40. El PSC nega que el desacord es limiti aquesta qüestió. Fonts del partit asseguren que encara hi ha diferències en relació a l'ampliació de l'aeroport i fins i tot sobre partides pressupostàries; i s'atribueix les filtracions a les pressions del Govern per tancar l'acord. De fet, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa d'aquest dimarts posterior a la reunió del Consell Executiu va acusar el PSC de bloquejar l'acord i va assenyalar la B-40 com a únic escull.

Illa no s'ha referit directament a aquests moviments, però ha aprofitat les seves declaracions per enviar un dard a l'executiu. "No m’agrada parlar per parlar, ens hem donat una setmana més de temps amb el president aragonès i jo respectaré això. Per tant guardaré un punt de discreció. Veig que hi ha molts que parlen per parlar i a mi no m’agrada dir una paraula de més ni de menys", ha reblat, en un retret directe al Govern.