El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha carregat aquest diumenge durament contra els independentistes per l’estat de les seves negociacions, després que la CUP anunciés que s’abstindria en una hipotètica investidura de Jordi Sáchez (JxCat) i que rebutjaven l’oferta que els havien fet arribar els dos partits majoritaris del sobiranisme. Per a Illa, JxCat, ERC i la CUP “són literalment uns inútils en termes polítics” i per això els ha volgut demanar “que deixin d’enganyar la gent, de prendre el pèl als ciutadans i de jugar amb els catalans”.

I és que per als socialistes, les converses entre els independentistes “han deixat de ser una comèdia per ser un mal son”. “Hem assistit a vets creuats, posicions sectàries, i una incapacitat per trobar un candidat viable i per assenyalar què cal fer des del Govern”, ha considerat Illa en declaracions als mitjans. 

En aquest sentit, el secretari d’Organització del PSC creu que les tres formacions sobiranistes estan demostrant “que hi ha una incapacitat de tocar de peus a terra, que esta mentint i que són incapaços d’escollir una persona que pugui exercir la presidència dins el marc legal, en plenes condicions”. “És una lluita despietada i un repartiment cru de càrrecs i poders, i quan parlen de què cal fer a Catalunya tenen discrepàncies de fons que no deixen que formin un Govern”, ha sentenciat.