El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha demanat aquest divendres, de cara a la manifestació i actes programats per a la Diada, que es "respectin les indicacions sanitàries" perquè la situació epidemiològica provocada pel coronavirus continua.

Al ministre li han preguntat en la roda de premsa que ha ofert a la Moncloa al costat de la seva homòloga de Defensa, Margarita Robles, per la manifestació prevista per a l'Onze de Setembre, la Diada.

A Catalunya segueixen creixent els casos de contagis de Covid-19 i les administracions estan adoptant diverses mesures per limitar la vida social dels ciutadans.

Preguntat per la conveniència d'actes multitudinaris en un context com l'actual, Illa ha defensat el dret de manifestació, que és fonamental.

"Però estem en la situació epidemiològica en què estem, així que demanaria a tothom sentit comú i que es respectin les indicacions sanitàries en qualsevol situació", ha afirmat.

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, va dir dimecres passat que la manifestació de la Diada es manté perquè es farà dins d'"estrictes mesures de seguretat" i perquè no es pot "renunciar a drets fonamentals".

Només es cancel·laria en el cas que Catalunya es trobés llavors en un "confinament total".