El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha assenyalat aquest dimarts, quan s'ha conegut la sentència pel cas dels ERO, que és el retrat d'una època, la del bipartidisme, que va portar "corrupció i arrogància". Ha apuntat que ara, amb el govern de coalició, "s'obre l'oportunitat de defensar la justícia social i garantir la neteja de les institucions".

Aquest dimarts s'ha conegut aquesta sentència per la qual l'exdirigent socialista i expresident de la Junta d'Andalusia José Antonio Griñán ha estat condemnat per l'Audiència Provincial de Sevilla a sis anys de presó i 15 anys d'inhabilitació, mentre que el seu antecessor en el càrrec, Manuel Chaves, ha estat condemnat a nou anys d'inhabilitació.

Per això, després de conèixer la decisió del jutge, Iglesias en un missatge del seu compte de Twitter ha reaccionat a la mateixa subratllant que és probable que arribin més sentències com aquesta, que són el retrat d'una època. "El bipartidisme va portar corrupció i arrogància. Arribaran més sentències com aquesta que retraten una època. Espanya ha canviat i no tornarà a tolerar la corrupció. Ara s'obre l'oportunitat de defensar la justícia social i garantir la neteja de les institucions", ha assenyalat el líder d'Podem.

Coincideix que la sentència s'ha conegut en plena negociació dels morats amb el PSOE per formar un Govern de coalició, el primer després de la Transició. La decisió, que condemna diversos exalts càrrecs socialistes, arriba després que la setmana passada Pablo Iglesias signés amb el líder de l'PSOE, Pedro Sánchez, un preacord de deu punts per conformar aquest Govern, en el qual s'incloïa "treballar per la regeneració i lluitar contra la corrupció".