El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha demanat aquest dimarts a Pedro Sánchez que s'assegui a negociar com més aviat millor i prossegueixi les converses en el punt en el qual les van deixar el juliol per tirar endavant la investidura. Exigeix deixar de banda "retrets i arrogàncies" per avançar, i li commina a dir clarament si vol anar a noves eleccions, recordant-li que la seva formació "no dóna investidures gratis".

En una entrevista en Antena 3, recollida per Europa Press, ha reconegut la seva sorpresa davant de la negativa del PSOE a negociar sobre les propostes incloses al document que Unidas Podemos ha enviat als socialistes, i li ha advertit el president en funcions que en cas d'una repetició electoral, el responsable ho serà perquè des de la formació morada li estan "posant molt fàcil".

Així, ha recordat que fins i tot han acceptat que el mateix Iglesias, líder de Podemos, no estigui en aquest hipotètic govern progressista després que Sánchez afirmés que era l'impediment per a un acord d'Executiu conjunt. "Ningú no s'imaginava que jo m'anava a retirar", ha afegit, per postil·lar que després d'això ningú no creuria que la culpa d'anar a eleccions no és de Sánchez.

Així, insisteix que li estan "posant fàcil" perquè s'arribi a un acord i li recorda al líder dels socialistes que el vet a la seva persona va ser "greu" perquè "mai en la història d'Espanya cap formació no ha acceptat un vet".

"Però hem acceptat el vet, ningú no ha cedit tant com nosaltres, i ara no valen les excuses i cal asseure's a negociar. La gent no entendria que Sánchez portés a Espanya a eleccions una altra vegada per voler acaparar tot el poder i no compartir-lo respectant el veredicte de les urnes", ha incidit.

En aquest sentit, ha instat al PSOE a respectar el votat pels espanyols, que és "un govern de coalició", perquè, afegeix, si haguessin volgut un Executiu de partit únic el PSOE hauria obtingut una majoria absoluta. Per això, apressen a no esperar a l'últim dia per negociar i asseure's des de ja, i ha recordat que per part de la formació morada ja han elegit al seu equip negociador.

"El procés és una excusa"

D'altra banda, ha recordat que el conflicte català no serà un problema per a aquesta possible coalició perquè la posició de Podemos sobre això "mai serà una línia vermella" --en el seu programa electoral apostaven per la celebració d'un referèndum- .

"Ho hem deixat clar al document, ells han tingut millor resultat que nosaltres: A Espanya i aquesta vegada a Catalunya també. Per tant la nostra posició no serà una línia vermella", ha ressaltat, per després matisar que ells només proposen que hi hagi diàleg, per la qual cosa suposa que el PSOE està a favor d'això.