El vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, ha revelat aquest dimarts que va mantenir una "discussió forta" amb el cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, sobre la sortida d'Espanya del rei Joan Carles I perquè, segons ha apuntat, els dos mantenen "diferències intenses".

En una entrevista a la Ser, Iglesias ha explicat que el mateix Sánchez "es va disculpar" per no haver-lo informat de la situació de la Casa Reial i del comunicat de després en relació amb el rei emèrit.

"És lògic. És un govern en el qual hi ha un partit republicà i un altre socialista, hi ha posicions diferents", ha insistit Iglesias, que ha criticat la "vergonya" que va suposar la "fugida de l'emèrit" mentre "se l'investigava per delictes gravíssims".

En aquesta línia, Iglesias ha explicat que en aquesta conversa amb Sánchez, que va ser "sempre cordial", li va traslladar que sentia malestar perquè el rei emèrit, "amb una biografia associada a la Transició", pogués marxar "a una dictadura cap a un hotel de luxe".

No li constava la fusió entre Caixabank i Bankia

D'altra banda, el també líder de Podemos s'ha referit a les declaracions de Sánchez, que dilluns va explicar que el soci de Govern no li constava la possible fusió entre Bankia i Caixabank. "Sobre qüestions que em puguin molestar, no ho comentaré en un mitjà", ha assegurat.

Malgrat descartar pronunciar-se en els mitjans sobre aquesta qüestió, Iglesias ha reconegut cert malestar. "Vostè és molt perspicaç i se n'adona", ha respost Iglesias després de ser preguntat directament per això. "Però per una qüestió de lleialtat, si em molesta l'hi dic en privat. I el mateix per a la resta de ministres", ha afegit.

En aquest context, el vicepresident ha deixat clar que "per la seva part" no hi ha cap tipus d'ocultació. Ja li dic que no. No tinc el defecte de no ser transparent", ha assegurat Iglesias, que s'ha mostrat esperançat que aquesta confiança sigui recíproca per part del sector socialista.