El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha assenyalat que si Pedro Sánchez era a l'acte oficial del 12 d'octubre és perquè el van escollir president, però que "al rei d'Espanya no l'ha elegit ningú".

"Aquesta extrema dreta últimament sap molt de protocols. Menys patriotisme de protocol i més patriotisme de les coses de menjar. Aquest patriotisme es diu República", ha subratllat Iglesias durant la seva participació en el debat "Sur o no sur. Frente a la Europa de los lobbies, democracia".

L'extrema dreta espanyola, segons les seves paraules, està "més preocupada per col·locar banderes als balcons que per oferir una alternativa, encara que sigui racista, a la globalització neoliberal".

"Mentre l'extrema dreta a Espanya, PP, Cs i Vox, segueixin preocupats per veure qui té més gran la bandera, es mantindran lluny del govern i això és una bona notícia", ha apuntat el líder de la formació morada, que ha incidit que la política "no és tenir el programa més radical, és obtenir resultats".

Per la seva part, el secretari d'Organització de Podemos, Pablo Echenique, ha defensat "no lluitar per les banderes" i lluitar "per les coses de menjar". "Vam haver de fer fora el PP i després hem pogut començar a aconseguir millores en la vida de la gent. En el nivell autonòmic això ha passat abans", ha dit.