El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha acusat aquest dimecres el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de formar part d'una "organització delictiva", integrada per "delinqüents". "Consejos vendo, que para mí no tengo. Apliqui-s'ho", ha respost el cap de l'executiu espanyol, després de demanar al líder lila que aclareixi si va fundar el seu partit mitjançant finançament de Veneçuela i l'Iran, i amb diners en B.

Així ho han assegurat durant la picabaralla que han protagonitzat a la sessió de control al govern espanyol al Congrés, en què Iglesias ha preguntat al president estatal sobre la confirmació policial que el seu nom figura als anomenats papers de Bárcenas, com fa una setmana va reconèixer "indiciàriament" l'inspector en cap de la UDEF, Manuel Morocho, responsable policial del cas Gürtel.

L'horitzó de les eleccions catalanes del 21-D ha planat sobre la sessió, durant la qual, la vicepresidenta Sáenz de Santamaría ha acusat els comuns d'haver trencat amb el PSC a l'Ajuntament de Barcelona per motius electorals.

Iglesias, que s'ha referit al cap de l'Executiu en diverses ocasions com a "M. Rajoy", en referència a les anotacions que figuren als papers de Bárcenas, ha avisat Rajoy que la compareixença de Morocho demostra que "va cobrar sobresous il·legals regularment entre 1997 i 2008" i que, per tant, "va mentir en seu judicial" quan va declarar com a testimoni en el judici del cas Gürtel.

Rajoy ha desmentit aquestes informacions i, a més, ha aprofitat per demanar a Iglesias que expliqui per la seva part si "va pagar i va cobrar en B" i si la seva formació "ha estat finançada per Veneçuela i l'Iran", com va assegurar dilluns el seu exsoci i director de Canal 33, Enrique Riobóo, en la comissió d'investigació de finançament dels partits del Senat.

"Obsessionat" amb la corrupció

Així mateix, ha criticat el líder de Podemos per preguntar-li sempre "el mateix". "Fins i tot va arribar a plantejar-me una moció de censura. Fa la sensació que està obsessionat i que és l'únic que li importa", ha denunciat, per afegir que encara així no sap "per què pregunta" sobre els casos de corrupció que s'estan investigant, perquè ell és "jutge i tribunal sentenciador alhora".

A més, Rajoy ha avisat Iglesias que "aquesta manera de fer oposició no li funciona perquè cada vegada té menys vots i menys suport dels espanyols", fent al·lusió a les últimes enquestes, que reflecteixen una caiguda d'Unidos Podemos.

"L'acaben posant a vostè una moció de censura i el pitjor de tot això, per a vostè naturalment, és que pot prosperar, sobretot després dels últims esdeveniments i decisions que ha adoptat a Catalunya", ha afegit. "En tot cas, consejos vendo, que para mí no tengo. Apliqui-s'ho", ha conclòs.

"Aquesta vergonya no la tapa cap bandera"

Per la seva part, el líder de Podemos ha defensat la certesa de les afirmacions del cap policial de la investigació del cas Gürtel, assenyalant a Rajoy com un dels receptors de sobresous en B. "Aquesta vergonya no la tapa cap bandera", ha avisat.

"No és que digui jo que vostès són corruptes, és que ho va deixar ben clar l'inspector cap de la UDEF. Va descriure la Gürtel com una organització que ha arribat a nivells molt profunds en les administracions públiques fins a arribar a parasitar-les. La va descriure com a corrupció en estat pur", ha recordat.

A més, ha responsabilitzat el seu Govern de "fabricar proves falses contra Podemos" per acusar-los de finançar-se il·legalment des de Veneçuela i l'Iran, a través de la seva "policia política" i de "pseudoperiodistes". "La justícia ha desestimat fins a 14 vegades les acusacions contra nosaltres", ha assenyalat.

"Sap el que va dir l'inspector de la UDEF dimarts passat? Que el PP respon al paper d'una organització delictiva. Sap com es diuen els membres de les organitzacions delictives, senyor M. Rajoy? Delinqüents", ha acabat.