La negativa del PSOE d'incloure la regulació dels lloguers a la futura Llei de l'Habitatge ha agreujat la relació dins del govern de coalició. El vicepresident i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha recordat que la regulació forma part dels acords per a la conformació del govern de coalició, i ha advertit els socialistes que "és un error tensar el govern plantejant que es pot trair la paraula donada". "Aquest govern no existeix perquè ens portem bé el president del govern o jo, que ens portem molt bé, sinó perquè existeix un acord de govern, i un dels compromisos és regular els lloguers, i molts joves que ens estan veient comproven que no es compleix el dret constitucional a un habitatge digne", ha dit.

Iglesias també ha justificat el fet que Podem hagi estat present a l'acte institucional del 23-F, presidit per Felip VI. "Nosaltres som republicans, i alhora som enormement institucionals i participarem en qualsevol acte institucional, malgrat que no callarem el que pensem", ha sentenciat.

En aquest sentit ha apuntat que 40 anys després del cop d'Estat del 23-F "és molt difícil dir que monarquia sigui condició de possibilitat de democràcia, i amb tota sensatesa cal reconèixer que aquest debat social existeix a Espanya. Ha afirmat que malgrat tot escoltarà "amb respecte institucional" el discurs del Rei.

Pel que fa a l'absència del rei emèrit, Joan Carles I, ha recordat que "crida l'atenció que en aquest país es pot anar a la presó per fer un tuit o per escriure una cançó mentre l'anterior cap de l'Estat està als Emirats Àrabs". "Crec que intentar treure-li ferro és un error, i en aquest país hi ha un debat sobre la llibertat d'expressió".

Plantada indepe

Acció conjunta de l’independentisme de tot l’Estat davant del 40 aniversari del 23-F. Els grups d’ERC, Junts, el PDeCAT, la CUP, EH Bildu i el BNG han plantat el rei Felip VI en l’acte que li ha muntat el Congrés dels Diputats. Però han volgut fer sentir la seva veu, amb la lectura d’un manifest. Les forces independentistes i sobiranistes no només han impugnat el relat oficial de la Transició espanyola, sinó també la figura del rei Joan Carles I, que avui ha estat blanquejada malgrat trobar-se fugit als Emirats Àrabs. De la mateixa manera també han registrat una iniciativa perquè el govern espanyol desclassifiqui tots els documents relatius a aquell intent de cop d’estat ara fa quaranta anys. També s’han absentat el PNB, Més País i Compromís.