Pablo

 

Podem torna a carregar contra el repartiment d'escons pactat ahir pel PP, Ciutadans i la vicepresidenta segona del Congrés, Micaela Navarro, i que relega a la formació morada a la part alta de l'hemicicle. El seu secretari general, Pablo Iglesias, ha denunciat en una entrevista a Onda Cero que l'acord de la Mesa del Congrés es va produir "el mateix dia que detenien 24 membres del PP", entre ells l'expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus.

"El PSOE de Felipe González està guanyant al del canvi", ha afirmat el màxim dirigent de Podem, que ha qualificat el pacte de "greu". Tot i això, manté la seva oferta de conformar un govern de coalició amb socialistes i IU, però amb una condició: Podem hauria de tenir membres "amb responsabilitats importants".

Finalment, Iglesias ha assegurat que si el PSOE mostra predisposició, pot haver-hi un govern progressista "en qüestió de dies". El primer gest podria ser una rectificació de la disposició del grups parlamentaris al Congrés, que Podem espera revertir. De fet, avui presentarà una proposta alternativa al president del Congrés, el socialista Patxi López, que no va donar suport al repartiment i que, segons el líder de Podem, "es moria de vergonya".