El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha insistit aquest dimarts a apostar pel bloc de la investidura per tirar endavant els Pressupostos Generals de l'Estat i ha demanat "no enganyar ningú" sobre un possible acord amb Ciutadans, que veu "inviable".

En una entrevista a la Cadena SER, ha deixat clar que l'única opció que "pot donar estabilitat a la legislatura" i al mateix executiu és la del bloc que va permetre la investidura de Pedro Sánchez. En aquest sentit, ha agraït la "responsabilitat" d'ERC. "ERC ha de ser un soci fonamental, de la mateixa manera que el PNB, EH Bildu, Más País o Compromís," ha defensat. "La majoria de la investidura serà la majoria dels pressupostos", ha insistit.

En aquesta línia, Iglesias ha dit que respecta que la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, asseguri que l'important no és amb qui aprovar els PGE, sinó que aquests tirin endavant. "Cal excloure alguna força? No. Però aquest govern existeix per una majoria molt concreta", ha afirmat Iglesias.

Així, el vicepresident ha insistit que l'executiu no descartarà ningú de les negociacions per aprovar els PGE. "Però pensar que es poden treure amb una majoria diferent a la investidura crec, per no enganyar ningú, la qual cosa no és real," ha afegit.

Iglesias ha demanat "entendre" que arribar a acords tan importants com els Pressupostos "sobre polítiques socials i de reconstrucció amb qui està governant amb la ultradreta és inviable a la pràctica". "I això es demostrarà", ha afirmat.