El líder de Podemos, Pablo Iglesias, no dona treva a Eduardo Inda i ha demanat al jutge del cas Villarejo que interrogui com a investigats el director d'OK Diario, un dels seus redactors, el policia que es va entrevistar a Nova York amb un exministre chavista per parlar del finançament de la formació morada i qui va ser número dos de la policia espanyola, Eugenio Pino, per autoritzar aquest viatge.

En un escrit, al qual ha tingut accés Efe, l'acusació que exerceix el líder de Podemos en aquesta causa assenyala que la troballa en poder de l'excomissari José Villarejo d'una còpia de les dades del mòbil sostret a l'assessora de Pablo Iglesias, Dina Bousselham, i la seva utilització pel mitjà de comunicació OK Diario", sembla que està "emmarcat en una presumpta ordre del govern del PP per perjudicar els resultats electorals de Podemos".

Eduardo Inda quatre

Foto: Eduardo Inda, director d''OK Diario'

Iglesias també ha demanat que s'aixequi del secret de la peça 10, en la qual s'investiguen aquests fets, davant de la quantitat d'informació que s'està publicant, en considerar que ha quedat en evidència "la presumible col·laboració activa per difamar" Iglesias "entre un grup d'alts caps del Cos Nacional de Policia", entre els quals "figura el Sr. Villarejo Pérez" i el "mitjà de comunicació OK Diario".

Declaració com a investigats

Per això, Iglesias demana que declarin com a investigats Eduardo Inda, el redactor del seu diari Miguel Ángel Ruiz Coll, l'exdirector adjunt operatiu (DAO) de la policia espanyola Eugenio Pino i l'inspector en cap José Ángel Fuentes Gago, que va viatjar per entrevistar-se amb l'exministre de finances chavista Rafael Isea.

A més, reclama citar com a investigat l'inspector Bonifacio Díaz Sevillano, que fins ara era agregat d'Interior a l'ambaixada d'Espanya a Mèxic i que, com els altres dos comandaments policials, està imputat a la peça Kitchen sobre l'espionatge Bárcenas.

El robatori del telèfon mòbil

Respecte a la investigació de la sostracció del mòbil, Podemos demana que s'esbrini el posicionament del telèfon de l'1 de novembre del 2015 al 21 de juliol del 2016 ―des del dia del robatori a la publicació a OK Diario del seu contingut― per intentar saber com es va produir "el seu trasllat a les diverses persones que hi han tingut accés".

Recorda que Villarejo va declarar que va ser l'exdirector general d'Informació Nacional de La Moncloa, Alberto Pozas, imputat en aquesta causa, que, quan era director d'Interviú, li va donar el pendrive amb la còpia de les dades del mòbil i que no pensaven publicar. Segons va declarar Iglesias davant del jutge, va ser el president del Grup Zeta, Antonio Asensio, qui li va lliurar a ell la targeta del mòbil sostret després d'haver-la rebut i decidir que no era publicable.

Amb aquesta diligència, Iglesias i la seva assessora volen que es miri de saber qui va enviar les dades del mòbil a Asensio. Per saber com va arribar fins a OK Diario després d'haver estat proporcionat el pendrive a Villarejo, demanen analitzar els contactes telefònics entre l'excomissari, Inda, Pino i Fuentes Gago els dies en què es van publicar informacions que perjudicaven la formació d'Iglesias.

Protecció davant 'OK Diario'

En un escrit anterior, del passat 4 d'abril, aquesta mateixa acusació va reclamar mesures de protecció davant OK Diario per als dos personats com a perjudicats en aquesta causa: Iglesias i Bousselham. En concret, va demanar l'escorcoll de les oficines del diari digital, a la qual cosa el jutge es va oposar, si bé va acordar de requerir a OK Diario que lliuressin els arxius procedents de la còpia que van obtenir del mòbil robat i que s'abstinguessin de publicar més informacions extretes de les dades del telèfon.

Considera que el diari ha incorregut en diversos delictes amb la difusió d'aquestes dades i en responsabilitza el seu director, Eduardo Inda, i el redactor Ruiz Coll.