El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, s'ha mostrat escèptic amb la proposta per a una presidència simbòlica de la Generalitat impulsada aquest dijous pel líder d'ERC, Oriol Junqueras, des de la presó, i ha assenyalat que no és "sensat" governar des de Brussel·les, des de la presó o a través d'un quadre.

En una entrevista a Onda Cero, Iglesias ha assenyalat irònicament que és "respectable" que es proposi que "un quadre" sigui president simbòlic o "presidir la Generalitat des d'un altre país", però al seu parer, "no és molt sensat".

"Un president ha de ser algú que governi, els lletrats han estat clars i han dit que per ser president caldrà viure i treballar a Catalunya i que és molt difícil fer-ho des de Brussel·les o un altre lloc", ha reiterat Iglesias.

Junqueras ha defensat aquest dijous la possibilitat d'investir el candidat de JxCat, Carles Puigdemont, al·legant que les circumstàncies actuals obliguen a plantejar la possibilitat de combinar una Presidència de la Generalitat "simbòlica" amb una altra efectiva.

Per això ha instat les forces independentistes a cercar un altre candidat per governar Catalunya. D'aquesta manera, el líder 'morat' entén que es podrà posar fi a la "excepcionalitat" que viu la comunitat i ajudarà al fet que la Generalitat recuperi les seves competències, a més assenyala que és important que es recuperi el focus sobre els problemes que afecten milions de catalans.

Governar amb ERC, no

Preguntat per un possible suport de Catalunya en Comú a un govern encapçalat per PDeCAT o ERC, ha recordat que ja van donar la seva negativa a l'antiga Convergència i que l'opció de governar amb Esquerra s'ha dissipat.

"Vam proposar un acord entre progressistes amb PSC, ERC i nosaltres. Aquest escenari no existeix, ja que ERC ha decidit associar la seva destinació al PDeCAT i no hi ha lloc per a nosaltres", ha explicat Iglesias.