Podemos ha tret la seva vena contra l'independentisme. El secretari general de la formació, Pablo Iglesias, ha posat el focus en JuntsXCat i ERC, a qui ha acusat d'enganyar a la ciutadania. "Prometre coses que no es poden complir és estafar els ciutadans", ha deixat anar el dirigent en un míting a Tarragona aquesta tarda que ha comptat amb la participació de centenars de persones.

Iglesias s'ha mostrat contrari al full de ruta del Govern de Puigdemont i ha rebutjat la via unilateral. Ha assegurat que els independentistes han "enganyat" als ciutadans en prometre uns terminis "que no es podien complir" i per això els ha reptat a aclarir quina serà la seva aposta política després de les eleccions. "Quina serà la següent promesa, el següent referèndum? El següent pas del processisme? La solució és el mateix exactament que fa dos anys?", s'ha preguntat el líder de Podemos.

Pacte amb ERC i el PSC

Davant de l'opció independentista, que Iglesias ha reiterat que veu "esgotada", el dirigent podemista s'ha mostrat disposat a obrir-se al diàleg amb les forces d'esquerres, siguin o no independentistes. Iglesias ha assegurat tenir "mà estesa" perquè es configuri un govern amb ERC i PSC —si abandonen la via unilateral i el PP i Cs, respectivament—, tal com ha demanat el mateix Domènech, que ha centrat el seu discurs en l'àmbit social.

El presidenciable dels comuns ha exigit posar el focus en "revertir les retallades" i en afrontar problemes socials com l'atur. "Alliberar aquest país es fa amb la seva gent, no contra la seva gent, en aquesta dinàmica de blocs fas fora a la gent", ha exposat el candidat dels comuns en un missatge també centrat en els independentistes, a qui ha acusat de no haver fet prou en matèries com l'ensenyament o la violència de gènere.

Atacs al PSOE

Iglesias no només ha tingut unes paraules contra els independentistes, sinó criticat durament el PSC, a qui ha posat al mateix nivell que la resta de formacions unionistes. "Caldrà preguntar al PSOE perquè està competint amb Cs i el Partit Popular a veure qui és més unionista, a veure qui està més d'acord amb el 155, a veure qui està més a favor de la repressió", ha apuntat el líder de Podemos sobre els de Miquel Iceta.