El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, participarà en l'acte alternatiu de la Diada que els comuns preparen per a l'11 de setembre a Santa Coloma de Gramenet, en el qual també intervindran els líders de CatComú, Ada Colau i Xavier Domènech, "en defensa de la sobirania" de Catalunya.

L'acte tindrà lloc al migdia al parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet i el seu eslògan serà 'Una Catalunya sobirana, diversa i valenta', els tres líders prendran la paraula i també hi haurà actuacions musicals. En declaracions a Europa Press, fonts dels comuns han explicat que l'acte s'emmarca en un començament del curs polític que ha vingut marcat pels "atacs del Govern del PP" a la sobirania de Catalunya.

"Des del FLA i la llei Montoro que asfixien i controlen les nostres finances, fins a les més de 30 lleis recorregudes pel Govern espanyol", afegeixen, i destaquen la constant negativa del president del Govern central, Mariano Rajoy, al fet que se celebri el referèndum efectiu i amb totes les garanties que CatComú i Podem defensen".

Els comuns veuen la Diada com una oportunitat "immillorable" per defensar la sobirania del poble català a Catalunya, l'Estat i Europa. En reunir Iglesias, Colau i Domènech, CatComú pretén visualitzar "un sol poble construint una Catalunya nova" i defensar que la situació de bloqueig que viu la comunitat només pot desencallar una nova majoria: la immensa majoria del poble català a favor del dret a decidir, exposen.

Demanen que aquesta nova Catalunya tanqui les portes a la corrupció, amb més democràcia, transparència i participació ciutadana, que ataqui la situació d'emergència social, que aposti per la sobirania energètica i les renovables i que modernitzi l'economia "per entrar de ple al segle XXI".

"Que entengui, en definitiva, que els drets nacionals són indissociables dels socials perquè un país és la seva gent", conclouen les mateixes fonts.