Pablo Iglesias, abans d'obrir la Taberna Garibaldi, ha explicat una anècdota: "Han trucat per reservar i m'han reconegut". El bar de l'exvicepresident del govern espanyol obre aquest dimarts i hi ha qui ha demanat que li reservin taula per poder veure l'espai durant aquests primers dies, davant la previsió d'afluència. Que un alt càrrec de l'executiu estatal obri un establiment de restauració per a rojos no és una cosa que es vegi cada dia i sembla que ha causat molta expectació.

L'exlíder de Podemos ja ha treballat rere la barra. Segons ha explicat ell mateix en un vídeo, ha sigut durant l'estrena privada que s'ha celebrat aquest dilluns. "El gruix de la feina la porten altres companys, però avui havia de donar un cop de mà perquè és la inauguració, que venen amics", ha relatat. Així, l'obertura oficial al públic és aquest dimarts i molta gent ha demanat que li guardin una taula: "Han trucat unes senyores per reservar, he respost jo, els he pres nota i m'han reconegut. Ha estat graciós".

Iglesias, "una mica nerviós"

Rere la barra, Iglesias no s'ha trobat gaire còmode, com a mínim "encara no". "Estic una mica nerviós perquè les estrenes sempre són difícils, però és un dia bonic", ha expressat. A més, ha donat un detall important de la Taberna Garibaldi: tindrà un tirador de Voll-Damm, la cervesa doble malta de l'empresa catalana Damm. "Vindrà en Luis Tosar", ha bromejat, fent referència a l'anunci de la marca protagonitzat per l'actor.

Malauradament, el dia no ha sigut tan "bonic" per a l'exvicepresident del govern espanyol. El bar ha estat amenaçat el dia abans de l'obertura, per tal que es retiri de la carta l'anomenat "còctel de Durruti". Un grup anarquista ha fet pintades a la façana del local advertint a l'exlíder de Podemos que retiri la beguda o que passaran "a l'acció". El còctel està dedicat a Buenaventura Durruti, un dels referents de l'anarquisme espanyol. És ben sabut que comunistes i anarquistes mai no s'han portat gaire bé i, en aquest cas, sembla que hi ha gent que no ha volgut que Iglesias s'apropiï d'un dels seus símbols. La carta de la Taberna Garibaldi està plena de begudes que fan un homenatge a personalitats de l'esquerra revolucionària: el Fidel Mojito, el Ché Daiquiri, el Mandela Zulú, el Gramsci Negroni, el Pasionaria Puerto de Valencia i el polèmic Durruti Dry Martini, que ha provocat amenaces just abans de l'obertura oficial d'aquest dimarts.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!