A menys de 24 hores per l'abertura del nou bar de Pablo Iglesias al madrileny barri de Lavapiés ha començat el dia amb un missatge amenaçador d'un grup d'anarquistes a la façana. "Exbidepresident, exigim la retirada immediata del còctel Durruti Dry Martini o el proletariat anarquista passarà a l'acció", han escrit a la paret del bar. L'amenaça està signada com: "els amics de Durruti". A banda, d'aquesta gran pintada també ha aparegut el símbol anarquista al costat de la porta del local. La petició del grup anarquista és retirar el còctel dedicat a José Buenaventura Durruti, un dels referents de l'anarquisme espanyol.

Taverna Garibaldi

L'obertura oficial del nou bar d'Iglesias —Taverna Garibaldi— serà aquest dimarts i tal com ell mateix ha explicat és un local dirigit "per a 'rojos'". Situat a 10 minuts de la Puerta del Sol, el bar oferirà menjar local, begudes, i també esdeveniments culturals, i fins i tot, concerts acústics. L'exlíder de Podemos va compartir la notícia de l'obertura del local al seu perfil de xarxes socials. “Les tavernes són l'últim bastió de la llibertat del proletariat” és la llegenda escrita en la carta juntament amb una il·lustració del filòsof marxista Karl Kautsky a la cantonada inferior i una altra del revolucionari italià Giuseppe Garibaldi en la superior.

La carta del Garibaldi va plena de còctels i menjars que és tota una picada d'ullet a figures i símbols de l'esquerra espanyola i internacional. La de menjars inclou, entre altres plats, un ‘Salmorejo partisano’, unes enchiladas ‘Viva Zapata’, i unes galtes “Brigada Garibaldi”. El menú també inclou plats vegans sota el nom ‘No me llame Ternera’, que coincideix amb el títol del documental sobre el membre d'ETA Josu Urritikoetxea. Els noms dels còctels que oferirà el bar són tot un homenatge a l'esquerra revolucionària, des d'un ‘Fidel Mojito’ fins a un ‘Ché Daiquiri’ o un ‘Mandela Zulú’ passant pel ‘Gramsci Negroni’, un ‘Durruti Dry Martini’ o el ‘Pasionaria Puerto de Valencia’ són algunes de les begudes que es podran gaudir a la taverna de Pablo Iglesias.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!