ICV valora positivament la tasca política del grup parlamentari de CSQP i assegura que continuarà treballant per afrontar el curs polític des del màxim de consens amb la resta de forces que integren l’entesa d'esquerres.

El partit surt al pas -mitjançant un comunicat- de les informacions que apunten que la convivència amb Podem seria molt complicada i que, fins i tot, l’entesa es podria trencar.

Els ecosocialistes proposen “obrir un diàleg constructiu i serè amb l’objectiu de reforçar la visibilitat de totes les parts integrants del grup i que expressi la seva pluralitat”.   

Al text, remès als mitjans de comunicació, Iniciativa assegura que trobaran els mecanismes per seguir treballant per defensar amb força “les idees i conviccions dels milers de dones i homes que ens van fer confiança”.

Equilibri

El grup està format per ICV, EUiA, Podem i independents. La crisi va començar pel malestar del secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, que considera que el seu partit no té la visibilitat que mereix i cal reequilibrar els pesos i contrapesos.

De fet, aquest dijous Fachin ha explicat que traslladarà al consell ciutadà de Podem la “negativa frontal” d’ICV de negociar un canvi d’equilibris.