El ministre de Cultura i Esports en funcions, Miquel Iceta, ha qualificat "d'antigues" les declaracions de l'exvicepresident i l'expresident espanyol, Alfonso Guerra i Felipe González, sobre l'amnistia. Iceta ha definit així les declaracions de Guerra i González en declaracions als passadissos del Congrés aquest dijous, justament quan s'espera aprovar el reglament de la cambra per permetre l'ús del català, gallec i basc. 

Iceta no ha estat l'únic a posicionar-se sobre les càrregues contra l'amnistia de la vella guàrdia socialista. La diputada per Astúries i exvicesecretària general del partit Adriana Lastra ha subratllat el seu desacord amb ells. "Jo sempre respecto i admiro els nostres pares fundadors encara que no hi estigui d'acord", ha comentat.

Guerra i González contra l'amnistia 

El que havia de ser una presentació d'un llibre va esdevenir una mena de míting contra la possible amnistia independentista protagonitzat per González i Guerra. El passat dimecres, González va considerar que una possible amnistia és una "xantatge".  "No ens podem deixar fer xantatge per ningú, i menys per minories en vies d'extinció", va sentenciar. 

González va arribar a afirmar: "Coneixen un país democràtic que voluntàriament decideixi introduir un element d'autodestrucció, disgregació de la integritat territorial? Hi haurà un país que faci alguna cosa semblant? Només n'hi va haver un, la Unió Soviètica. Stalin els autodeterminava a tots". Per la seva banda, Guerra va titllar Pedro Sánchez de "dissident" per defensar, a parer seu, tesis contràries amb allò que pensen les bases de l’actual PSOE. Ha opinat que una amnistia és “una humiliació deliberada a la generació de la Transició”, 

Puigdemont respon contundent

Carles Puigdemont ha respost a les paraules de Guerra i González contundent i amb ironia. "Ja saben que això és la presentació d’un llibre? Sembla que aquí hi hagi alguna cosa més!", ha afirmat en un tuit on ha adjuntat que han augmentat les cerques de calç viva. Amb aquestes paraules, Puigdemont ha fet referència directa a la relació de González amb els GAL.