El president del Parlament Europeu David Sassoli veu amb bons ulls l'inici del diàleg a Catalunya per resoldre el "problema polític". Així ho ha assegurat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, després de reunir-se amb ell aquest dimarts a Brussel·les. Durant la reunió, Iceta ha traslladat a l'italià les seves esperances per "la perspectiva de l'obertura de diàleg entre governs" i li ha agraït el seu "capteniment institucional" davant l'afer català.

Des de l'inici del seu mandat com a president del Parlament Europeu, Sassoli ha hagut de gestionar la polèmica pels escons buits independentistes, així com la sentència del Tribunal de Justícia de la UE sobre el cas d'Oriol Junqueras que va obrir la porta de la cambra als eurodiputats de JxCat.

Tot i això, Iceta ha negat que hagin parlat del suplicatori contra els eurodiputats de Junts per Catalunya Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. "Nosaltres som molt respectuosos amb el procediment del Parlament Europeu", ha afirmat a la sortida en declaracions a la premsa, remarcant que no ha volgut treure el tema a la reunió.

A més, el líder del PSC ha assegurat que no té prevista cap reunió amb l'expresident Puigdemont. "Tinc una agenda prou atapeïda i el que m'ha portat aquí és parlar amb les institucions europees", ha respost, preguntat per una possible trobada amb el líder de JxCat.

En contra del relator

Pel que fa l'actualitat política, i especialment sobre la taula de diàleg, Iceta ha insistit que la idea d'un relator que reclama JxCat no està en l'acord entre el PSOE i ERC, i ha reiterat que no es plantegen aquesta figura en les converses. "Convé que a l'inici del diàleg les dues parts tinguin clarament establertes les seves posicions", ha afegit.

El líder del PSC també ha afirmat que espera que "aviat" es pugui posar data a la pròxima reunió entre el govern català i l'espanyol.

A més de reunir-se amb Sassoli, Iceta també ha mantingut trobades amb altres líders socialistes de les institucions europees, com amb el vicepresident de la Comissió Europea Frans Timmermans.