El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s'ha adreçat al president de la Generalitat, Quim Torra, i li ha dit que "la política no fa per ell", després de la qual cosa ha demanat un canvi de jugadors a Catalunya.

Iceta ha afirmat que el president del Govern ha de tenir una mirada àmplia i generosa, i "que no posi cara d'ensurt" davant d'opinions diferents a la seva, segons ha manifestat en la proclamació del candidat del PSC a la reelecció com a alcalde de Mataró, David Bote, que també ha comptat amb la participació de la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo.

El líder del PSC ha demanat un esforç d'empatia als líders independentistes, ha defensat el diàleg del govern espanyol amb la Generalitat i ha acusat a la dreta de no voler buscar solucions per a Catalunya, sinó d'"aprofitar-se del problema" i de buscar-ne d'altres.

També els ha titllat de constitucionalistes només de boca i de no llegir-se la Constitució per demanar una aplicació permanent del 155 a Catalunya: "Que es facin ells la permanent. El 155 no", ha afirmat Iceta.

"El que pensa que la política està escrita en llibres no sap de política", ha continuat Iceta, que ha demanat que s'aprovin els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), i que les forces polítiques decideixin si estan del costat del progrés o del retrocés, d'una Europa més forta o d'una de dividida i desorientada, ha dit.

Dreta sense complexos "no ha de ser sinònim de fatxa"

Ha assenyalat que una dreta sense complexos "no ha de ser sinònim de fatxa" i ha acusat els partits de dretes de concursar per veure qui la diu més grossa, en les seves paraules.

Iceta ha agraït al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que s'hagi atrevit a parlar amb els independentistes, després de la qual cosa ha enaltit les seves ganes d'arriscar: "Cal ser molt pocavergonya per acusar un polític de parlar amb un altre".