El líder del PSC, Miquel Iceta, no aprovaria mantenir l'article 155 de la Constitució a Catalunya si el president català, Quim Torra, nomena altre cop els consellers cessats que són fora de Catalunya i a la presó perquè, segons ha assenyalat i malgrat que no ho comparteix, és legal.

En una entrevista a TV3 aquest dimecres, ha considerat que seria "un error posar en càrrecs de responsabilitat persones que no puguin exercir", però no pas una il·legalitat, perquè no hi ha impediments jurídics perquè siguin nomenats. Per això ha lamentat que Cs vulgui mantenir el 155 preventivament: "No se sosté", ha apuntat, tot i que sí que ha considerat prudent mantenir mecanismes de supervisió mentre la situació no torni a la normalitat.

En aquest sentit, ha sostingut que es podria mantenir un control mensual de les finances del Govern, entre altres coses perquè el president de la Generalitat, Quim Torra, "ni tan sols ha dit si es mantindrà en els marges de la legalitat".

Els articles de Torra, "un horror"

Preguntat pels polèmics articles de Torra, Iceta ha dit que són "un horror" i no l'habiliten per ser president, perquè no pot exercir aquest càrrec mirant mitja Catalunya amb sospita, a parer seu. "Això el perseguirà. Molts, fins i tot persones properes a l'independentisme, parlen de tret al peu", ha indicat el socialista, que ha considerat un error escollir Torra si la sobirania volia presentar-se com un moviment obert i progressista.

Iceta ha opinat que se li pot disculpar l'escrit a Twitter per ser opinions abocades sense gaire reflexió, però no pas els articles, "expressió d'un pensament més articulat i consistent". Tot i així, ha subratllat que el judici sobre la seva actuació com a president de la Generalitat "només es pot fer sobre els actes que faci com a president".