El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha estat entrevistat aquest diumenge i ha admès que no ha estat convidat a la cimera sobiranista que se celebrarà dilluns amb totes les entitats a favor del dret a decidir. Segons Iceta, "no ens han cridat i fan bé". El líder del PSC ha destacat que "no participarem mai en una convocatòria que sigui unilateral i il·legal, i aquesta ho serà", i ha sentenciat que "encaparrar-se en aquesta via és anar contra les roques".

La raó principal perquè el PSC no pren posició, segons Iceta, és la falta de sentit que té "fer un 9-N". Segons ha destacat, "allò no va servir per canviar la situació política de Catalunya davant d'Espanya". També ha destacat que el seu partit no donarà suport a ningú que se salti les lleis.

Tot i no donar suport a aquesta cimera, el primer secretari del PSC ha afirmat que el Govern de Rajoy tampoc està a l'alçada: "Dir que s'ha de complir la llei no és fer la feina". Segons Iceta, "tenim un problema d'una gran majoria de catalans que volen una relació diferent" i ha admès que "per la banda independentista l'error és només estar disposat a parlar del referèndum. Correm el risc d'un xoc institucional". 

També ha afirmat que l'Estat podria seguir en el camí de les inhabilitacions, "ja que és la regla de tots els països del món que són demòcrates" i, segons ha destacat, "saltar-se el Tribunal Constitucional d'un país és el camí més ràpid perquè hi hagi conseqüències negatives". 

No donen suport a la moció de censura

Miquel Iceta també s'ha referit a la moció de censura impulsada per Podemos. Tot i afirmar que "Rajoy ha de ser censurat, Pablo Iglesias no seria un bon president". En aquest sentit ha descartat votar 'sí' a la moció: "Estem entre el 'no' i l'abstenció".