El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, coincideix amb la fiscalia i la defensa particular de Vox: el president Quim Torra es va saltar la llei i per tant no pot sorprendre que el Tribunal Suprem acabi inhabilitant-lo. Malgrat tot, en una entrevista al programa Aquí Cuní, a Ser Catalunya, també recorda que "encara no és el judici i estem en fase d'instrucció". Iceta justifica els esdeveniments a un mal pronòstic en el càlcul: "Crec que el president es va equivocar i ho dic des de la modèstia. Em va sorprendre que es digués al Suprem que posar una pancarta és llibertat d'expressió".

I ha afegit: "No és el mateix posar-te una xapa que un símbol a una institució que és de tots i més en període electoral". Malgrat que el tema ha acabat judicialitzat, Iceta ho titlla "d'error polític monumental" i a la vegada ha admès que és un tribunal qui ha d'acabar decidint el desenllaç. A més, Iceta conclou que la història es repeteix: "Tota la vida he defensat que saltar-se la llei és un error i les conseqüències no ens agraden. Tinc una certa sensació de déjà-vu i tristesa".

 A l'altra banda de la política parlamentària a Catalunya, Iceta ha lloat la tasca del seu partit des de Madrid. En la línia d'apropar-se a una entesa, considera que "tramitar després d'un any els indults és una bona notícia". I ha remarcat que és l'única opció perquè els presos polítics catalans surtin lliures: "Una amnistia no és plantejable, només quan es canvia de règim amb la idea de tancar ferides".

Retrets a Mas

Sobre les relacions amb l'actual govern, Iceta lamenta la manca de relacions, especialment amb el president Torra: "Ara fa una mica bastant que no hi parlo, vam tenir una videoconferència el març abril per parlar de la pandèmia. És una crítica que fem al govern". Entre els temes que considera prioritaris és un acord sobre la reactivació econòmica que encara no ha arribat.

I mirant el passat, retreu al president Artur Mas les retallades en sanitat que va aplicar en la seva primera etapa al capdavant del govern de la Generalitat, i posterior al tripartit socialista: "Que el seu argument sigui que els altres també ho fan o ho fan pitjor, ja hi desconfio".