La pandèmia del coronavirus avança i posa en perill les eleccions al Parlament programades pel proper 14 de febrer i, per la seva banda, el Departament de Salut calcula que s'arribarà al pic de pressió assistencial a les UCI pocs dies abans del 14 de febrer. 

Ara bé, si tot avança segons el previst i els comicis es poden celebrar el dia 14 de febrer, aquest és el calendari amb les dates més importants i determinants per a les eleccions catalanes:

calendari eleccions 14 F

15 de gener

Aquest divendres 15 de gener hi ha convocada una reunió per valorar si els comicis al Parlament es poden celebrar en la data prevista. Segons Protecció Civil, les eleccions del 14 de febrer tindran lloc "segons el previst" seguint els procediments elaborats pel Govern en el marc del Procicat. 

29 de gener - 12 de febrer

El període de 15 dies comprès entre el 29 de gener i el 12 de febrer és l'estipulat per a la campanya electoral. Ara bé, la pandèmia farà que aquesta sigui una campanya electoral atípica, ja que els partits hauran de prioritzar els actes virtuals i oblidar-se dels mítings de gran format.

25 de gener - 4 de febrer

Aquest és el termini d'11 dies que els electors tenen per sol·licitar el vot per correu. Cal recordar que una novetat derivada de la pandèmia de la Covid-19 per a aquestes eleccions és que es pot demanar el vot per correu de manera telemàtica amb un certificat digital i sense haver d'anar a una oficina de Correus.

12 de febrer

Enguany la Junta Electoral Central ha decidit ampliar fins al 12 de febrer el termini per votar per correu, en concret fins a les 14 hores. Per dipositar el vot, l'elector pot aprofitar l'entrega de documentació per entregar al carter el sobre amb el vot. També ho pot fer en les oficines, com és habitual.

13 de febrer

Acaba la campanya electoral i arriba la jornada de reflexió, que per aquests comicis serà el dia 13 de febrer. Durant aquest dia, destinat a que els votants reflexionin sobre el vot que emetran, es prohibeix difondre propaganda electoral o realitzar actes de campanya.

14 de febrer

Així doncs, si tot segueix el seu curs normal i les eleccions es poden celebrar sense problema seran el diumenge 14 de febrer.