Diversos dirigents socialistes han anunciat en les darreres hores el seu suport a la candidatura del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per liderar el partit. L’expresident José Montilla, l’exalcaldessa de Santa Coloma de Gramenet Manuela de Madre, l’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu, l’alcalde de Lleida, Angel Ros, i la líder del PSC a Girona, Sílvia Paneque, són algunes de les personalitats que s’han inclinat per Iceta en el procés de primàries del partit.

L’acte de presentació per a reelecció d’Iceta se celebrarà aquest divendres a les 19h al Centre Cívic Urgell Teresa Pàmies de Barcelona. L'objectiu de la presentació serà evidenciar que els seus suports interns s'estenen a tot el territori català i són transversals generacionalment en el socialisme català. De fet, ha estat el mateix líder socialista qui ha avançat en el seu compte de Twitter que a l’acte l'acompanyaran De Madre, Paneque, el cap de llista dels socialistes a Sant Feliu de Codines, Arnau Ramírez, i el primer secretari del PSC a Barcelona de Sant Martí, David Escudé. 


Una de les particularitats és que el suport de la històrica dirigent colomenca De Madre pren especial rellevància tenint en compte que la competidora d'Iceta a les primàries serà l'actual alcaldessa de Santa Coloma i viceprimera secretària del PSC, Núria Parlon.

Tot plegat després que Parlon i Iceta han acordat anar per separat a un procés de primàries pel lideratge del partit, tot i que Parlon s'ha encarregat de matisar que "això no vol dir que després no hi hagi una integració dels equips i de tota la gent que estigui treballant en ambdues candidatures".