El PSC creu que una moció de confiança en cas que no s'aprovin els pressupostos com planteja el conseller d'Educació, Josep Bargalló, "no té sentit". Així ho ha justificat el primer secretari del partit, Miquel Iceta, aquest divendres a la trobada d'estiu del PSC a comarques gironines en considerar que es tracta d'un govern "en fallida".

Iceta ha assenyalat que l'executiu que lidera Quim Torra és "el més dividit" que ha tingut mai Catalunya i creu que està "políticament esgotat". El líder socialista ha considerat que "no es pot ajudar aquells que no saben on van".

"Quan més aviat reconeguin aquesta realitat millor. No és una crítica de l'oposició, és constatar el que passa", ha etzibat Iceta. El primer secretari del PSC tampoc creu que la situació actual tingui res a veure amb la moció de confiança de Carles Puigdemont quan no va tenir el suport per aprovar els comptes.

Diada

Iceta també ha confirmat la seva participació als actes de la Diada. "I és clar que participarem, perquè és nostra com aquest país és nostre i animo a tots els catalans a participar", ha reblat Iceta. El primer secretari del PSC ha demanat que sigui una Onze de Setembre "de tots" i ha carregat contra Ciutadans per ser un partit que "opta per l'enfrontament i la crispació".

Iceta ha demanat "prudència i contenció" a Lorena Roldan que aquest divendres ha confirmat, en una entrevista a l'ACN, que el seu partit no participarà en els actes de la Diada. Iceta ha lamentat que Roldan vegi el PSC com un partit que ha abandonat el constitucionalisme però li recorda que si haguessin fet cas al que deia Cs, l'alcalde de Barcelona i el president de la Diputació de Barcelona serien independentistes.

El líder socialista ha destacat que Ciutadans sigui un partit que quan "sembla que pot tenir un lideratge els seus líders marxen". Iceta considera que la formació de Lorena Roldan busca "la crispació" i defensa la participació a la Diada per part del PSC. "És la nostra festa nacional definida per la primera llei que va aprovar el Parlament l'any 80", ha assenyalat Iceta. Des del PSC faran una crida a que tothom que vulgui participi de l'Onze de Setembre, i que es facin actes unitaris "on tothom si pugui sentir còmode", ha conclòs.