Al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, li “sobta” el silenci d’Artur Mas i el PDeCat sobre el cas de Germà Gordó i el 3%. En aquests termes s’ha expressat en el seu vídeo dels divendres a les xarxes socials, l’endemà que la Guàrdia Civil entrés al Parlament i la Generalitat requerint documentació que podria servir per a resoldre aquesta trama de presumpte finançament irregular.

“És curiós perquè els dits assenyalen Germà Gordó, però a mi el que em sobta és el silenci d’Artur Mas i del PDeCat”, assegura Iceta en la gravació, que afegeix: “Al senyor Gordó no se l’investiga per un enriquiment personal, sinó en tot cas per escatir si ha estat vinculat al finançament irregular del seu partit. Quan els seus i en particular Artur Mas calla, és que alguna cosa grossa hi ha”.

El líder socialista també es refereix a la reforma del reglament del Parlament que vol aprovar la majoria independentista en el ple de la setmana que ve. “Volen aprovar un reglament del Parlament que retalla les possibilitats de l’oposició”, critica Iceta, que lamenta que “ells continuen entestats en aquest camí que ens porta al no res o al precipici”.

En el vídeo, el primer secretari del PSC insisteix en una “sortida presidida per l’acord, el diàleg, la negociació, el pacte”. Iceta diu que volen “una Catalunya millor governada, amb un autogovern més fort, amb un millor finançament, amb un millor reconeixement de la seva identitat nacional en el conjunt d'Espanya i amb més protagonisme en la direcció de la política espanyola i europea”.