El líder del PSC, Miquel Iceta, ha avisat que "no es pot intentar esborrar del mapa qui no pensa com tu", després que l'Assemblea de Madrid aprovés una proposició no de llei —iniciativa de Vox amb suport de PP i Cs—, que insta el govern espanyol a il·legalitzar els partits independentistes.

"Els problemes polítics han de tenir solucions polítiques, no es poden tancar els ulls davant la realitat i no es pot intentar esborrar del mapa qui no pensa com tu", ha defensat en declaracions als mitjans abans de fer una passejada pel mercat setmanal de Montigalà, a Badalona, acompanyat per l'alcalde d'aquesta ciutat, Àlex Pastor.

Segons l'opinió d'Iceta, aquesta iniciativa parlamentària constitueix "un tast" del que passarà a Espanya "si guanya la dreta" el proper diumenge 10 de novembre.

Per frenar que propostes com aquestes puguin tirar endavant a nivell estatal i per "evitar que l'odi governi", el líder del PSC ha cridat a concentrar el vot en el Partit Socialista.

"No volem exclusions mútues amb blocs irreconciliables", ha recalcat.

En la seva intervenció, Iceta ha aplaudit el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, per haver "reconegut l'error" que va cometre en dir que la Fiscalia depèn del govern central.

Un error que, segons el seu parer, no passarà factura a les urnes: "El que està en joc és prou important per no deixar-se portar per anècdotes", ha subratllat.