"Van dir que volien la independència, però el risc és de decadència", ha etzibat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, al Govern presidit per Quim Torra. "Correspon que com més aviat millor puguem tenir un Govern que doni rumb a la política catalana després del fracàs del procés independentista", ha afegit en una roda de premsa celebrada aquest dilluns.

 

El líder del PSC, que ha dit que "no seria bo que la data d'eleccions l'acabi posant el Tribunal Suprem", també ha comentat que hi ha "moltes incerteses" sobre les ofertes electorals que hi haurà en els pròxims comicis. "Veiem dubtes i problemes a l'espai de JxCat i el PDeCAT, i també hi ha un esforç per vertebrar una oferta de centre al voltant de partits que no creuen que la independència sigui una prioritat", ha dit Iceta, en referència a l'alternativa que vol construir el dirigent d'Units per Avançar Albert Batlle. "És un esforç molt incipient i que no ha donat resultats", ha valorat Iceta.

Iceta ha demanat a Torra que en el moment actual de lluita contra la pandèmia "el que menys convé és introduir elements de lluita partidista que distreguin de les prioritats", i li ha retret que ell mateix va reconèixer, en paraules seves, que l'actual Govern està esgotat. "La pilota és a la teulada del Govern de Catalunya. Però el president de la Generalitat no sembla molt interessat en aquesta convocatòria. De fet ha arribat a dir que no el veu sentit", ha dit.

En aquest context, el PSC ha informat que constituirà el Consell Nacional l'11 de juliol per "preparar-se" davant la "incertesa en el calendari electoral". Iceta ha explicat que el Consell Nacional, encara amb mesures contra la covid-19, se celebrarà en un format híbrid, mig presencial, mig telemàticament.