El dirigent d'Units per Avançar i tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, està disposat a liderar una confluència a Catalunya davant l'independentisme, sumant sigles "per ser decisius i trencar l'empat infinit que ja dura vuit anys".

En una entrevista de La Vanguardia, ha dit que, a més del seu partit, es crearà el PNC i, a ambdós costats, hi ha forces polítiques i moviments que haurien de formar part" d'aquesta confluència.

En preguntar-se-li per Lliures i la Lliga, ha respost que voldria integrar sigles i sensibilitats: "Hem de dialogar i posar les mínimes línies vermelles possibles".

"Alternativa de centre catalanista"

Sobre el fet que Units ja estigui confluït al PSC en el Parlament i l'Ajuntament de Barcelona, ha dit que Units planteja una alternativa de centre catalanista: "Defensem una cosa nova. No estem ni per una remasterización de CiU ni per crear la sociovergència".

Defensa "un acord negociat amb l'Estat que, arribat el cas, pot ser ratificat pel poble de Catalunya", però ha titllat de disbarat començar amb la pregunta 'independència sí o no' perquè considera demostrat que no porta a enlloc.

Així, està disposat a fer el salt de l'Ajuntament al Parlament, però només si veu possibilitats: "El tema és verd, però estic disposat a exercir aquest lideratge. Però amb garanties d'èxit".

El seu objectiu és impedir que l'independentisme governi: "Podem integrar independentistes, però no és un projecte per fer la independència".

Per això, ha fet una crida a treballar en les properes setmanes: "Tenim contacte amb el grup de Poblet i ja hem fet trobades amb sectors econòmics i socials".

En plantejar-se-li si sumaria en un bloc que pot anar del PSC als comuns, Cs o el PP, ha dit que amb el PSC hi ha una entesa molt plausible, però es podria "obrir el ventall a formacions a ambdós costats de l'espectre polític".

I davant l'oferta política d'ERC, ofereix fiabilitat --diu--, mentre que "la capacitat històrica de Esquerra Republicana per equivocar-se és infinita", i Batlle és molt escèptic sobre la taula de diàleg.

Quant als presos de l'1-O, ha afirmat que "hi ha instruments legals perquè siguin al carrer com més aviat millor" i que urgeix acabar la judicialització del conflicte.