El líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat avui que "el Govern de Catalunya ha demostrat que va complint la llei" després que s'aixequés l'article 155 de la Constitució, i ha defensat la reobertura del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), ja que considera que la Generalitat té competències per fer-ho.

En una entrevista de Catalunya Ràdio, el socialista ha criticat que "hi ha gent que busca pretextos per no començar ni a caminar" cap a l'entesa, i ha retret a la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que no es reunís amb el president de la Generalitat, Quim Torra. "Em sembla malament. És impossible arreglar-ho sense parlar", ha defensat.

Iceta considera que "si algú comença a posar tantes línies vermelles i condicions prèvies, al final es veu que no té moltes ganes de diàleg", i ha reivindicat que parlar amb adversaris polítics no és cedir, sinó començar a treballar per la solució. Per això, el socialista ha afirmat que espera que la reunió de Torra amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es faci "com més aviat millor".

En aquest sentit, Iceta ha destacat que "en aquesta primera cita la sinceritat ha de ser total", i ha avançat que Sánchez no posarà en risc l'ordre constitucional ni la integritat de l'estat espanyol, tot i que no per això creu que Torra hagi de callar les seves propostes.