El president de la gestora del PSOE, l'asturià Javier Fernández, ha confirmat aquest dijous que es reunirà avui dilluns a Madrid amb el líder del PSC, Miquel Iceta, per parlar "sobre la relació que té el PSOE amb el PSC". Els diputats del PSC al Congrés es van apartar de la disciplina de vot del seu grup parlamentari i van votar 'no' a la investidura de Mariano Rajoy, quan la majoria dels socialistes es van abstenir.

La trobada de Fernández i Iceta tindrà lloc a la seu del PSOE, al madrileny carrer Ferraz, a les 12.00 hores, segons ha dit l'asturià, a preguntes dels periodistes als passadissos de la Junta General del Principat d'Astúries (JGPA) .

"Sóc partidari de parlar amb el PSC, que és el que farem a partir de dilluns", s'ha limitat a respondre quan ha estat preguntat directament sobre si apostava per modificar el protocol de relacions amb el PSC.

Pel que fa al futur d'una altra diputada del grup socialista que va votar 'no' a Rajoy i que ocupa actualment el lloc de presidenta de la comissió de Justícia, Fernández no ha aclarit si seguirà en aquest càrrec o no perquè, ha explicat, és una decisió que correspon al grup parlamentari.

"Són assumptes dins de l'àmbit del grup parlamentari als quals jo no respondré; es debatrà en tot cas, si es fa, en el marc del grup parlamentari", ha respost.

Concís en les seves respostes, i després de qualificar de "molt mala notícia" i "decepció" la victòria de Donald Trump als Estats Units, Javier Fernández s'ha referit al procés per convocar el congrés del PSOE, sense concretar calendari. La idea, ha explicat, és la de sotmetre una proposta del calendari al comitè federal. El president de la gestora espera fer la proposta al desembre.

"No puc contestar-li aquesta dada, jo crec que sí que se celebrarà, però ja li dic que farem un calendari i el sotmetrem al comitè federal", ha respost quan ha estat preguntat sobre els dubtes que alguns dirigents socialistes plantegen sobre que el congrés pugui ser convocat abans de l'estiu.

Del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el president de la gestora del PSOE ha dit que s'ha reafirmat en una "grandíssima equivocació" quan garanteix el compromís que farà el referèndum d'independència el 2017.

Finalment, sobre els militants del PSOE aragonès que van signar un manifest que censura l'abstenció a la investidura de Rajoy marcada per la gestora federal socialista, Javier Fernández no ha volgut opinar.