Encara hi ha temps perquè el Senat activi l'article 155 de la Constitució i, per tant, encara es pot dialogar. Aquesta és la idea que —encara— ronda per les ments dels socialistes catalans i així ho ha subratllat el líder del PSC, Miquel Iceta, aquest matí després de l'executiva del seu partit. 

"Continuem pensant que cal fer tots els esforços possibles per evitar tots els escenaris", ha sostingut Iceta, i, apel·lant al diàleg deixant anar que "no volem DUI ni article 155, volem diàleg", ha posat de relleu que "no volem que les institucions catalanes continuïn instal·lades en la il·legalitat".

Iceta ha insistit en l'argument ja habitual de l'unionisme posant tot el focus sobre el president, Carles Puigdemont, emplaçant-lo a "convocar eleccions a Catalunya o aprofitar el tràmit d'audiència al Senat per demanar i oferir diàleg". I no només això. També ha subratllat que "el responsable principal de l'aplicació del 155 és Puigdemont i ell és qui està en condicions d'evitar-la".

Precisament per tot plegat, el primer secretari del PSC ha demanat "fer tots els esforços i més per evitar el pitjor dels escenaris" perquè "fins a l'aprovació per part del Senat del 155 tenim temps" i ha tornat a rebutjar la declaració unilateral d'independència, però també l'activació de l'article de la norma suprema contra Catalunya.