El projecte del BCN World ja fa dies que porta cua. De fet, la setmana passada el Govern ja va admetre diferències internes al voltant del projecte del Centre Recreatiu Turístic (CRT), conegut com a BCN World. Les discrepàncies vénen tant pel que fa a l'abast de la consulta, com en l'essència del projecte en si. El president Carles Puigdemont proposa que se celebri només en el territori afectat mentre que el vicepresident Oriol Junqueras vol fer-la extensiva a tot Catalunya. Però l'essència del projecte també podria fer trontollar l'estabilitat parlamentària, ja que la CUP n'és contrària.

Miquel Iceta, però, ho té clar. El líder dels socialistes considera innecessària la consulta, perquè assegura que el projecte és molt madur i que es tracta d'una inversió molt important de 2.500 milions d'euros, que al seu temps generaria fins a 7.000 llocs de treball. No és d'estranyar que el líder socialista defensi el projecte. Ja el maig del 2014 el PSC va votar-hi a favor al Parlament, que finalment va aprovar la iniciativa amb els vots també de CiU i el suport parcial d'ERC i PP.

Iceta, que avui ha estat de visita a Tarragona, ha carregat contra el Govern, que considera dividit, i ha defensat que cal posar per sobre els "interessos del país". Segons el líder socialista, aquest interès implica fer que la "inversió es produeixi i se li donin les màximes facilitats" i ha subratllat que espera que el president Carles Puigdemont sàpiga trobar la fórmula per tirar-la endavant com més aviat millor.