El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha revelat avui que el seu comitè de campanya per al 21-D li ha demanat que aquesta vegada no balli ni cridi, com ha fet en anteriors campanyes, i que en canvi sí que vesteixi amb corbata per donar una imatge presidencial. Així ho ha explicat Iceta en la presentació a Barcelona del llibre Iceta. El estratega del Partit Socialista, del periodista Raúl Montilla, en el qual s'ha repassat la trajectòria de l'actual primer secretari del PSC de forma despreocupada i en el qual Iceta ha mostrat la seva faceta més pròxima.

"No es pot ballar, no es pot cridar i cal portar corbata de forma permanent", ha explicat entre rialles Iceta que li ha dit el director de la campanya socialista, Salvador Illa. Ha ironitzat que quan va ballar, durant la passada campanya electoral, "la situació era bastant desesperada", i ha afirmat que malgrat que és "bastant disciplinat", en aquesta campanya "no es pot descartar res".

"Illa és bastant estricte i intentaré obeir. Ara que anem cap a la presidència no podem fer aquestes coses", ha afegit.


Iceta ha assegurat que en les autonòmiques de fa dos anys, quan també va ser candidat, va acceptar ser-ho per "certa obligació política", ja que sentia que li "tocava fer-ho" a causa del mal moment pel qual travessava el seu partit. "Ara tinc ganes de presentar-me i de ser president", ha subratllat el candidat del PSC abans de confessar: "Tendeixo a ser molt sincer i això a vegades té problemes".

Iceta, que ha aprofitat l'acte per repassar la seva llarga trajectòria política, ha defensat les accions de govern dels tripartits liderats pels socialistes, ja que ha afirmat que "l'empremta real que han deixat al país ha estat enormement positiva", tot i que ha negat que es pugui fer una reedició.