L'Ibex-35 ha obert la sessió d'aquest divendres amb una caiguda del 0,16%, cosa que ha portat el selectiu a situar-se en els 10.198,2 enters a les 9:01 hores, amb el Banc Sabadell i Caixabank un altre cop en el punt de mira, i a l'espera de l'informe oficial d'ocupació als Estats Units.

Així, el selectiu madrileny ha mirat d'esgarrapar la cota psicològica dels 10.200 punts, després de tancar aquest dijous amb una alça del 2,51%, la seva major pujada des de l'abril.

En els primers compassos de la sessió d'aquest divendres, Sabadell ha liderat un altre cop les pujades, amb una alça de l'1,2%, després de disparar-se aquest dijous més d'un 6% després d'anunciar el seu canvi de domicili social a Alacant. Per darrere s'ha col·locat Caixabank, que ha avançat un 0,5% en una jornada en la qual el seu consell d'administració es reuneix de manera extraordinària per estudiar també un possible canvi de seu.

Juntament amb les entitats catalanes s'han col·locat més empreses catalanes com Grifols (+0,5%) i Gas Natural (+0,4%).

En el costat contrari s'han situat Dia (-0,9%), ACS (-0,6%), Endesa (-0,6%), Red Eléctrica Corporación (-0,6%), Viscofan (-0,6%) i Acciona (-0,6%).

En el mercat de deute, la rendibilitat exigida al bo espanyol amb venciment a deu anys ha superat aquest dijous el llindar de l'1,8%, i ha assolit així el seu nivell més alt des del passat mes de març com a conseqüència de les tensions a Catalunya.

Per la seva banda, la prima de risc oferta als inversors pels bons espanyols a deu anys en relació al 'bund' s'ha situat en 123 punts bàsics, amb l'interès a l'1,71%.