El lehendakari basc Juan José Ibarretxe ha visitat aquest dijous la presidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó de Mas Enric. Ibarretxe havia visitat dimecres els presos del centre penitenciari de Lledoners i, al vespre es va reunir al Palau de la Generalitat amb la consellera de Presidència, Elsa Artadi.

El polític basc s'hauria mostrat davant la consellera "molt impactat" per la visita als presos polítics, i hauria confessat que no esperava que la situació arribés a aquest extrem. En qualsevol cas, segons fonts del Govern, igual com ha fet repetidament en públic, el lehendakari va mostrar "total sintonia" amb l'estratègia seguida fins ara per l'independentisme a més d'animar a mantenir la pressió sobre l'Estat com a únic camí per vèncer la resistència a un referèndum.

La presó de Puig de les Basses, on es troba Dolors Bassa, és l'única que el lehendakari no ha pogut visitar, per raons de caire administratiu. Dimecres, després de visitar Lledoners, Ibarretxe va acudir a la plaça Sant Jaume per reunir-se amb Artadi. A aquella hora, el president, Quim Torra, era a Ginebra on havia pronunciat una conferència defensant la mediació internacional en el conflicte.