L'ocupació hotelera a Catalunya el mes d'octubre ha caigut un 2,69% en relació amb l'octubre de l'any passat, segons les xifres oficials publicades per l'institut d'estadística espanyol (INE). Aquest lleuger descens de l'ocupació coincideix amb la crisi política viscuda a Catalunya a partir de l'1-O.

Després del rècord viscut l'octubre del 2016, la caiguda de les pernoctacions s'explica per una disminució del 2,92% de les nits contractades per turistes estrangers, 101.419 nits menys, i un retrocés del 2% de les pernoctacions dels residents espanyols, 24.830 nits menys.

Tot i aquesta baixada, les dades d'aquest mes d'octubre en termes de viatgers absoluts són les segones millors de la història de la xarxa d'hotels de Catalunya, només per darrere de les millors de la història en aquest mes, registrades l'any 2016. 

Tarragona, la única que creix

Les pernoctacions cauen a tots els territoris menys a Tarragona, on el nombre de pernoctacions es va situar a l'octubre en 816.143 nits, cosa que suposa 55.709 pernoctacions més que l'octubre de l'any passat, el 7,33% més. L'increment ha estat gràcies a l'augment de les nits contractades per estrangers, un 12,72% més que l'octubre passat. Amb aquestes xifres, la demarcació tarragonina obté un nou rècord de pernoctacions en un mes d'octubre.

A Girona, el nombre total de pernoctacions va caure el 8,83% però tot i aquesta caiguda, va registrar el tercer millor mes d'octubre de la història. Per la seva banda, a Barcelona el nombre de pernoctacions va baixar un 3,31% comparat amb l'any passat però, amb aquestes xifres, la capital catalana també registre el millor segon mes d'octubre de la història per darrere de l'octubre de l'any passat.

Per últim, Lleida és l'única que ha mantingut les xifres més pròximes a les de l'octubre anterior, ja que el nombre de pernoctacions a l'octubre només s'ha vist afectat en un 0,3%.