L'exconseller Francesc Homs ha llançat aquest matí un dur advertiment contra el Tribunal de Comptes, i en concret contra la delegada instructora de l'expedient obert en aquest organisme contra els responsables de l'acció exterior de la Generalitat i del Diplocat entre 2011 i 2017, María Esperanza García Moreno. Homs ha advertit que presentaran una querella per prevaricació en cas que no corregeixi les seves resolucions.

Els advocats ja han inclòs entre les al·legacions que han presentat davant del Tribunal de Comptes les protestes per l'actuació de la delegada instructora, a la qual acusen "d'arbitrarietat administrativa que dona lloc a resolucions injustes". A més, adverteixen que aquestes resolucions injustes s'han adoptat sabent que ho són.

"Està manipulant"

Aquest matí, Homs ha fet pública aquesta denúncia, en la seva doble condició d'advocat i investigat. Ho ha fet a les portes del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg, on han presentat el recurs de Jordi Turull contra la seva condemna al Suprem.

Homs ha advertit que si la delegada instructora no corregeix la seva actuació, presentaran una "querella per prevaricació". "Està manipulant, pel que hem vist fins ara", ha denunciat.

Vot particular

De fet, l'informe sobre del Tribunal de Comptes sobre aquest cas ja va provocar un vot particular d'una de les membres del Consell, María Dolores Genaro Moya​, que va denunciar que l'informe incompleix els principis "d'imparcialitat, claredat, concisió, equilibri i ponderació".

L'exconseller ha llançat aquest advertiment en ser interrogat sobre la compareixença el 29 de juny davant del Tribunal de Comptes per respondre al cas obert contra l'acció exterior del Govern entre els anys 2011 i 2017, que afecta més d'una trentena de membres i alts càrrecs de l'executiu.

Brutalitat infinita

Homs ha denunciat que l'acció del Tribunal de Comptes, que també ha condemnat el Govern d'Artur Mas per l'organització de la consulta del 9-N i ha instruït un cas contra el Govern de Carles Puigdemont per l'1-O, és d'una "brutalitat infinita".

"Perquè el que es pretén amb això, per dir-ho ras i curt, és la mort civil de les persones, la impossibilitat de tenir qualsevol ingrés, nòmina, salari... Ja veuen que no se'n surten amb això de les presons i el que han fet fins ara i el que intenten és emmordassar la gent per la via de deixar-los pelats i per la via de la seva mort civil. Aquest és el propòsit", ha reblat.

 

A la imatge principal, l'exconseller Francesc Homs en una fotografia d'arxiu  / Sergi Alcàzar