_MG_4279

El 21 de desembre, l’endemà de les eleccions, és el dia del solstici. Ho ha recordat aquest matí Francesc Homs en l’acte sobre pensions. “Els dies comencen a ser més llargs i les nits més curtes però encara queden nits complicadotes”, ha explicat el candidat tot ironitzant que segurament Rajoy no hi va caure quan va convocar els comicis. El que no ha quedat clar és si ell hi ha caigut o no, quan tot seguit ha afegit: “però la primavera no arriba fins al març”.

La coincidència primaveral amb la data en què s’haurien de celebrar noves eleccions al Parlament en cas que no hi hagi un acord entre JxSí i la CUP ha provocat somriures entre els assistents a l’acte de DiL a la Universitat Pompeu Fabra i comentaris entre la premsa.

El mateix Homs ha volgut puntualitzar que ningú havia de treure conclusions de la seva reflexió. Però allà quedava dit. Tal com les constants referències a la CUP que salpebren les seves intervencions de campanya i les repetides picades d'ullet a la militància convergent descontenta per les cessions als cupaires.

Pensions garantides

L’acte d’avui anava de pensions, amb la vicepresidenta Neus Munté i el número dos de la llista, Carles Campuzano. Tots tres s’han conjurat per deixar clar que les pensions estan garantides en una Catalunya independent, i fins i tot podran millorar.

Tots han denunciat que des del PP s’hagi volgut atiar el “virus de la por” en relació a aquest tema, la qual cosa tant Munté com Homs han titllat d’“indecent”, atès que es dirigeix a persones “que tenen una gran vulnerabilitat”.

Homs ha aprofitat que l’acte sobre pensions se celebrava en una aula per desplegar, retolador amb mà, sobre la pissarra, l’equació, segons la qual les pensions estan garantides, a partir del fet que un Estat propi afavoriria el creixement econòmic i, per tant, la creació de llocs de treball. “Podrien ser fins i tot millorades”, ha reblat.

L’ocasió ha servit també perquè el candidat expliqués que el seu pare era mestre, que ell va treballar de caixer en una entitat financera on cada mes es presentaven els pensionistes a cobrar les seves pensions i per disculpar-se que abans tenia bona lletra però que la cosa cal·ligràfica ha anat degenerant.

Tripijocs cosmètics

Ha servit igualment perquè el candidat expliqui que a Catalunya es planteja una autèntica revolució i no “tripijocs cosmètics i apostes”, en relació a la política estatal on, segons diu, “al final el que es tracta es de canviar dos per dos altres”, és a dir, el PP per Ciutadans i el PSOE per Podem.

“Alguns diuen que s’acabarà el bipartidisme i jo dic: no, és el mateix de sempre, és una simetria total i absoluta. Nou bipartidisme a base de quatre i no de dos”, ha criticat Homs que, després de cinc dies de campanya, batalla per fer sentir la veu de la seva candidatura en una cursa marcadament estatal.