El líder de Democràcia i Llibertat (DiL) al Congrés, Francesc Homs, ha augurat la formació d'una gran coalició entre el PP, el PSOE i C's amb un candidat diferent de Mariano Rajoy, i ha indicat que "no serà una bona notícia per a Catalunya".

En una entrevista aquest dimecres a TV3, Homs ha sostingut que en el PP ja es debat el reemplaçament de Rajoy com a candidat del partit a la presidència: "Hi ha un rum-rum, una especulació de canviar Rajoy. Es nota en l'ambient".

El dirigent de CDC ha assenyalat que Rajoy "sap que en qualsevol de les hipòtesis no seguirà com a president", i ha opinat que la decisió de no enfrontar-se a la investidura després de ser proposat pel Rei ha estat una falta de valentia.

Així mateix, Homs ha insistit que DiL no votaria a favor de la investidura del socialista Pedro Sánchez, i ha afegit que tampoc l'afavoriran amb una abstenció: "És un 'no' com una casa", ha plantejat.

El convergent ha assegurat que no troba diferències entre les propostes per a Catalunya del PP i el PSOE: "Són inapreciables ara com ara", i ha precisat que els socialistes no li han fet cap oferta per obtenir el seu suport.