Un home ha estat detingut en el vespre d'aquest dilluns després d'irrompre amb una arma blanca a la manifestació contra la violència de gènere a la ciutat de Granada.

Segons han informat fonts policials, l'incident ha tingut lloc prop de les 19,45 hores, quan aquest home ha irromput a la manifestació brandint una navalla. A més, s'ha encarat amb algunes de les dones que en aquells moments participaven a la marxa tocant instruments de percussió.

La ràpida intervenció d'alguns dels manifestants i, posteriorment, de la Policia Nacional, ha possibilitat que el cas s'hagi pogut tancar sense ferits de cap tipus.

Sobre l'incident s'ha pronunciat la secretària general del PSOE-A, Susana Díaz, que en un missatge en el seu compte de Twitter, ha asseverat que "la política d'odi i rancor només porta més violència. Perquè la nostra societat avanci en igualtat hem d'aïllar qualsevol manifestació violenta a l'empara dels que ens volen portar 40 anys enrere".

A la capital granadina, unes 5.000 persones ha participat en la manifestació convocada per la Plataforma 25 de novembre de Granada i el Moviment Feminista de Granada, segons fonts de la Policia Local, mentre que la Policia Nacional ha xifrat la participació en unes 3.000 persones.

En el marc de la protesta, sota el lema 'Juntes contra la violència masclista institucional', s'ha llegit un manifest en el qual, entre altres punts, s'ha demanat l'"absolució total" de Juana Rivas i protecció per als seus fills.