Barcelona ha exhibit aquest dijous unitat institucional i el seu potencial econòmic, científic i empresarial per deixar clar que està preparada per seguir sent la seu del Mobile World Congress després d'un 2017 que ha estat "complicat", en paraules de la seva alcaldessa, Ada Colau.

En un acte organitzat al Saló de Cent de l'Ajuntament sota el lema "Barcelona, ​​Always Connected" (Barcelona, ​​sempre connectada), representants del govern espanyol, de les institucions catalanes, del món acadèmic, científic, esportiu i també de la indústria, encapçalada pel president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, han subratllat la importància de present i de futur del MWC per a la ciutat i per a tot Espanya.

Després d'un 2017 marcat per la inestabilitat política a Catalunya i en part pels atemptats terroristes d'agost, l'acte s'ha convertit en una reivindicació de Barcelona com a capital del 5G i en una successió de mostres d'agraïment a la GSMA, l'associació organitzadora del Congrés Mundial, per la confiança dipositada a Barcelona.

Optimisme

Hi ha hagut una gran expressió d'optimisme a les portes de la nova edició, després d'un any complicat per Barcelona, arran dels atemptats del passat 17 d'agost. El president del GSMA, John Hoffman, ha animat a superar el terrible episodi i a impulsar la ciutat amb l'esdeveniment mundial. La principal cara visible de l'organització així ho ha expressat en un acte a l'Ajuntament de Barcelona, amb l'alcaldessa Ada Colau com a amfritriona.

Colau, manté la seva aposta per convertir la ciutat en la capital del 5G per impulsar "un canvi de paradigma" en la societat. Colau considera que Barcelona està "molt ben situada" per fer-ho realitat.